Sve pod kontrolom - Graf Upojni sistemi
Zbog čestih poplava sve više i više ljudi traži rješenje u difuznom ispuštanju oborinskih voda. Tvrtka Otto Graf GmbH iz Teningena nudi rješenje u obliku upojnog sistema Upojni-Blok inspect. Novi upojni modul objedinjuje zahtjeve za ekološki smislenim rješenjem za oborinsku vodu i za uštedom na prostoru i novcu.

Svi upojni sistemi ostvaruju do tri puta veću iskoristivost s obzirom na klasični upojni sistem. Radi manjeg iskopa ostvaruju se znatne uštede u novcu. Moduli se odlikuju jednostavnom i brzom montažom, veliki kapacitet upuštanja i više namjenskim korištenjem upojnih sistema.

Upojni sistem Sicker-Bloc inspect je namjenjen za javnu i industrijsku uporabu. Upotrebljava se za upuštanje kišnice sa krovova, terasa, cesta i gospodarskih površina ali i za biološke uređaje i septičke jame. Posebno je robustna njegova rešetkasta konstrukcija, koja dozvoljava prolaz teretnim vozilima i podnosi ekstremna opterećenja. Ako se upojni modul prekrije sa 80 cm zemlje, može se kratkotrajno opteretiti do 10 t/m². Upojnih blokova ima za razna opterećenja, prema izboru, od kratkotrajnog opterećenja do 7,5 t/m². Mogućnost iskorištavanja terena i oblik iznad Upojnih blokova su neograničene. Parkiralište, vrt ili ceste – ništa nije nemoguće.
testtest1
Montaža modula je jednostavna, brza i prilagodljiva. Upojni sistem Upojni-Blok inspect postavlja se u linije i redove, po visini od 1 do 10 linija, ovisno od terena i željene količine volumena. S tim sistemom već su opremljeni mnogi industrijski i javni objekti, kao npr. trgovački centri, industrijske zone, stadioni, ..

Jedinstveni »inspect« kanal omogućava fleksibilnu montažu kanala za pogled u unutrašnjost Upojnog sistema. Taj posebno izrađeni »inspect« kanal je već postavljen te ga je potrebno samo razmjestiti unutar sistema Upojnih blokova. Djelovanje cijelog Upojnog sistema tako provjeravamo sa kamerom kroz kanal promjera DN 150. Inspect blok omogućava križno slaganje te kontrolu cjelokupnog Upojnog sistema.

Optimalna kombinacija je sistem za iskorištavanje kišnice i Upojni sistem GRAF. Sa upotrebom kišnice uštedite i do 50% pitke vode. Na taj način štedimo dragocjenu pitku vodu  i ostvarujemo uštede na recikliranju otpadnih voda.
Također pogledajte Upojni sistem sastavljen iz Upojnih tunela, koji su izvaredno upotrebljivi i cjenovno povoljni pri izgradnji manjih Upojnih sistema za biološke uređaje ili u kombinaciji sa rezervoarom za kišnicu, za upuštanje viška kišnice. Upojni tunel je moguće opteretiti sa osobnim automobilima,  tako da je ugradnja moguća i ispod parkirališta.
 
Izgrada web stranica Boomer