Visoko učinkoviti biološki uređaji

Vrhunski mali biološki uređaji za pročišćavanje otpadnih voda iz domaćinstva

Ekološka osvješćenost vodi ka traženju čišćih, energetski učinkovitijih i jednostavnih rješenja. Biološki uređaji su zamjena za klasične septičke jame,koje su ekološki neprihvatljive. Iz biološkog uređaja ispušta se pročišćena voda koja ne opterećuje okoliš, kao klasična septička. Biološki uređaji iziskuju i manje troškove, pogotovo s obzirom na septičke koje je potrebno čistiti svakih nekoliko mjeseci. Investicija u biološki uređaj je podjednaka investiciji u zbirne septičke jame odgovarajućeg potrebnog volumena.
Mali biološki uređaji Graf smješteni su u novom rezervoaru Carat. Na sajmu IFAT u Münchenu, u svibnju 2008, proizvođač Graf je prvi put predstavio javnosti rezervoar Carat. Rezervoar Carat u kombinaciji sa provjerenim sistemima za pročišćavanje Picobell, Klaro Easy i Aqua-Simplex dobio je atest Njemačkog instituta za građevinstvo (DiBt Berlin) i certifikat EN 12566-3. Svi uređaji posjeduju CE certifikat za kvalitetu pročišćavanja, vodotijesnost i stabilnost.

„Rezervoar za otpadne vode je sljedeći logični korak za modele rezervoara Carat",izjavio je direktor tvrtke Graf, g. Otto P. Graf. Uspješna serija rezervoara za korištenje kišnice je sada opremljena sa fleksibilno namjestivom, privarenom vodotijesnom pregradom i tako udovoljava svim zahtijevima za iskorištavanje na području civilnih otpadnih voda. Sa ovim proizvodom tvrtke Graf na području otpadnih voda postavljena su nova mjerila, glede kakvoće i izdržljivosti rezervoara iz umjetnih masa. Carat je napravljen pomoću tehničkog postupka brizganja – za rezervoare te veličine to je jedinstven proizvodni postupak na svijetu. Konstrukcija rezervoara je vrlo stabilna: Carat je moguće ukopati u podzemnu vodu do svoje polovice. Pravilno ugrađen omogućava opterećenje teretnog vozila do 12 t.

U vrijeme uvođenja novih rezervoara za biološke uređaje na tržište, svi ostali mali Grafovi sistemi za pročišćavanje otpadnih voda su ponovno certificirani. MBS ( Wirbell ) sistem kao najbolji, najednostavniji i najučinkovitiji uređaj za pročišćavanje na tržištu, SBR sistem Klaro Easy (Z-55.3-227) kao sistem koji nema električnih i gibljivih komponenata unutar rezervoara. Cjelokupan proces prebacivanja je izveden pomoću zračnih crpki. Sa sistemom pročišćavanja SBR Aqua-Simplex (Z-55.3-228) tvrtka Graf zaokružuje ponudu sa tehnološki naprednim i povoljnim sistemom. Kompletni sistemi su u seriskoj proizvodnji na raspolaganju do 18 ES. Po narudžbi do 200 ES (Aqua-Simplex do 53 ES).
testtest2
Paleta proizvoda se konstantno nadopunjuje i unapređuje. Na raspolaganju našim korisnicima su i tzv. „Plus-Paketi" koji omogućavaju dodatno odstranjivanje dušika, fosfata ili u kompletu s higijenskim paketom sa UV sterilizacijom. Tvrdka Graf daje 25 godina jamstva za rezervoare i 3 godine jamstva na tehnologiju pročišćavanja. Uz nadoplatu moguće je dobiti produženo jamstvo na 6 godina.
Tvrtka GRAF ulaže konstantan trud u poboljšanje učinkovitosti i ekonomičnosti postojećih i na razvoju novih sistema za pročišćavanje otpadne vode.

Sa novim rezervoarima tvrtka Graf uz uređaje za pročišćavanje pokriva cjelokupnu potrebu za ostalim sistemima na polju otpadnih voda. Uz mogućnost biranja poklopaca, pregradnih stijena i dodatnu opremu jednostavno se sastavljaju ostali sistemi – od zbirnih jama, višekomornih septičkih jama, koje su pripremljene za naknadnu prenamjenu u biološke uređaje.
 
Izgrada web stranica Boomer